Har klarat av tre helgnätter och nu är det semester i två veckor… Känns rätt så bra trots att sommaren är lite seg att komma igång. Solen skiner men den där rätta sommarvärmen saknas liksom.

Linus debut på årets lag-SM med Svarta Snabba är avklarat. Dag 1 lyckades vi dra på oss varsin onödig femma och Jocke & Aqui fick en snöplig disk när det var två hinder kvar. Dag två fick Linus spel och drog åt eget håll, resten av laget skötte sig och laget avancerade till en 6:e plats. Det är klart bättre än tidigare år så vi får väl inte klaga.

Efter SM kom KM på klubben. Linus fick en femma med sig i både agility och hoppklass så det blev en blygsam placering även där.

Midsommar firades på Gotland med mera tävling så klart. Fyra laglopp på midsommarafton och sedan individuella klasser lördag och söndag. Efter två nätter på jobbet packades bilen för avfärd mot färjan i Nynäshamn. Hugo fick skjuts till Uppsala då matten inte skulle med på resan. Bröderna svart och jag anlände till Visby by night för att sova några timmar på Toftagården innan det var dags för laget att kämpa lite. Vi började med agilityklass. Linus var lite väl taggad och flög både bommen och gungan lite för mycket så jag valde att diska honom. Ulf och Lena tog resten av hundarna i mål men vi hade lite för många fel för att det skulle bli någon topplacering. Sedan följde två hopplopp, Linus fick en rivning med sig men två hinder från mål får jag hjärnsläpp och trycker honom runt hindret. I samma ögonblick som han följer mitt budskap inser jag vad jag gör, surt… Tur att man har goda lagkamrater för Ulf och Lena fixar sina lopp och laget kommer tvåa. Nästa hopplopp skärper jag till mig och kommer i mål, Ulf sköter sin del med Izi och Hugo men nu är det Lenas tur att få en disk. Resultatet räcker till vinst och sista agilityklassen fixar vi en andraplacering till. Tre SM-pinnar fixade av fyra möjliga för Svarta Snabba denna gång… På kvällen grillade vi med Ulf och Lena medans Wilmer fick sin skönhetssömn.
Linus fortsatte att flyga balanshinder så det blev till att kliva av för honom både på lördagen och söndagen. Lördags hopplopp var av den avancerade sorten så vi tränade starten och mer blev det inte. Ulf körde Hugo i lagloppen och i lördagens hoppklass. I agilityklassen fuskade Hugo i slalom när jag sprang på så det blev en disk. På söndagen i agiltyklassen lurade Hugo mig och drog iväg på ett annat hopphinder än det som som rundas… Söndagens hoppklass var inte heller av den enklare sorten men Hugo tog sig i mål felfritt så när som på lite tidsfel och Linus lyckades också komma i mål felfritt men med lite sämre tid än Hugo. Tiden var tajt för det var knappt att Aqui klarade den och det brukar inte vara något problem. Skönt att komma i mål hur som helst… Linus och Hugo fick bada med russelbrudarna både på lördagen och söndagen efter tävlingarna så dem var nöjda.
Söndagen avslutades med god middag i Lickershamn med trevligt sällskap, Ulf & Lena, Wilmer, Lena & Kenneth och Roland & Kerstin. Måndagens väder var inte någon höjdpunkt så vi gjorde några snabba ärenden i Visby innan det var dags att äntra färjan för hemresan.

Tisdagen ägnades åt finaste Viola som blivit 10 månader. Promenad och gungning i solen innan vi gick in för att leka.


Linus har fått bada i vår damm uppe i skogen och vi har testat vår nya cykel. Linus som är en fegis när det gäller nya saker klarar det galant. Inte drar han heller som min gamla Nelson gjorde så trampa får jag göra själv. I morrn blir det nog cykel ut till Viola om vädret tillåter.

På onsdag drar vi mot Gävle, två laglopp att kämpa om innan vi styr mot Årsunda och bästa fikakompisen för övernattning. Torsdagen blir det individuella starter att kämpa i. Sedan laddar vi för sex tävlingsdagar på Wiks slott med början på söndag, 10 minuter hemifrån. Kan det bli bättre semesterutsikter…