Veckorna fortsätter att skena. Sommaren kom och försvann men med lite tur kanske den kommit åter nu.

Linus har tävlat i Märsta och trots ett dåligt lopp lyckades vi ta oss i mål felfritt och få en SM-pinne med oss i agilityklassen. I hoppklassen tog vi oss också i mål men inte felfritt. Men det var trevligt att komma runt utan att vara diskade som omväxling. Vi har ju mycket av den varan.

Nästa tävling var på Kumla BK och diskandet duggade tätt. Första loppet körde vi inte ens, Linus var envis i starten och kunde inte sitta still. Jag surade till och gick därifrån med honom. I hopploppet kunde den unge mannen sitta kvar och då fick han vara med. Det gick bra en stund tills vi blev oense om vilket hinder som skulle tas. Linus valde fel och disken ett faktum. Eftermiddagen var ledig då Kumla körde largehundarna på förmiddagen så det blev en lugn eftermiddag i solsken. På kvällen fikade vi med Birgitta, Victor, Ulf & Lena. Söndagens tävlande fortsatte i diskens tecken, i agilityklassen flög Linus gungan så det blev till att göra om. Hopploppet började med en rivning och sedan tyckte Linus att tunnel var bättre än slalom. Inte skoj, bara hem och träna mer och bättre.

Sedan har det jobbats fem nätter av sju, det är inte att rekommendera men vad gör man inte för att få vara ledig när klubben har årets stora agilitytävling. Man känner sig som en sömngångare när nattpassen duggar tätt. Vi var ju lediga på torsdagen så då passade vi på att gå på “Fartkurs” för Eva-Marie, det är väl dumt att bara sitta hemma och slappa. Det var mycket lärorikt och hon körde hårt med gruppen. Både framåt, bakåt och åt sidorna. Lite nya övningar att jobba med fick vi med oss.

Nationaldagen var inbokad på Bro-Håbo för lagtävling med våra svarta vänner. Vi passade på att träna på deras inofficiella tävling på tisdags kvällen. Linus tjuvade i starten på hopploppet och fick sätta sig igen. Då gick det bättre och vi tog oss runt utan problem. I agilityklassen satt han i starten och det gick alldeles lysande tills han brände förbi slalom utan en ansats till att försöka ta den ens. Vi kom i mål med en vägran och han avslutade med ett snygg kontaktfält på bommen i slutet av banan. Hjärncellerna var nog i uppror på honom då Izi var i höglöp och luktade så gott enligt Linus. Kärleken var dock inte ömsesidig vilket den unge mannen har svårt att förstå. Onsdagens lagtävlingen började med agilityklass, Kent Svartberg bjöd på en klurig bana. Linus tog sig runt men fick ihop 15 fel, slarv på alla kontaktfält. Vet inte om jag kan skylla på att han var kärlekskrank, det är nog en dålig ursäkt. Laget fick ihop 35 fel totalt och kom på en sjätteplats. Svarta Snabba var sugna på revansch när hoppklassen startade, vi gick ut som lag 17. Linus drog på sig en rivning men lagkamraterna nollade sina lopp och vi gick upp i ledning. Flera bra lag var efter oss så spänningen var stor vad det skulle räcka till men det var vår tur till vinst denna gång. Linus lyckades trots att kärleken sprutade ur öronen på honom ta sig i mål i båda loppen och det är ju också en bedrift.

Nu laddar vi om för hemmatävling till helgen och i morgon förmiddag ska vi umgås med lilla Viola så nu blir det godnatt…